Az energiapiac jelenleg globális bizonytalanság időszakát éli, az energiaárak messze nem stabilak. Ezek az ár-ingadozások és a médiából származó ellentmondásos információk jelentősen megváltoztatták a vállalatok stratégiáit a különböző iparágakban, beleértve a gyártást is, az energiabiztonság tekintetében. A Románia közelében zajló határkonfliktus tovább fokozta a cégek aggodalmait, így sokan 2022-től kezdve segédrendszerekbe fektettek, hogy szükség esetén biztosítsák az elektromos energiát, és garantálják a mindennapi tevékenységeik folytonosságát.

Ebben a helyzetben a tartalék generátorok a legbiztonságosabb megoldások közé tartoznak, mivel ezek a rendszerek nem függenek a környezeti tényezőktől az elektromos energia előállításához és szállításához. Az elmúlt évben sok vállalat jelentős összegeket fektetett be ilyen generátorokba. A generátorpiac 2022-ben Európa-szerte rekord szintet ért el, és a kereslet továbbra is magas.

9 MW projekt

Az egyik referenciaprojekt ezen a területen a Best Tools Company által valósult meg, amely a Kohler kizárólagos forgalmazója Romániában, egy Muntenia-i gyár számára. A munkálatok 2022 decemberében kezdődtek és 2023. január 25-én fejeződtek be. A román vállalat az egész rendszert kezelte, a legmegfelelőbb generátorok és alkatrészek kiválasztásától kezdve a projekt megvalósításáig, szállításáig, telepítéséig, szinkronizálásáig, teszteléséig és üzembe helyezéséig. Az elkövetkező években a karbantartási és műszaki beavatkozásokat is ők végzik majd.

Műszaki részletek

A rendszer egy összetett rendszer, amely több összekapcsolt és szinkronizált elemből áll:

  • 3 Kohler T2800 Generátor
  • 2 Kohler B1250 Generátor
  • 8 Transzformátor
  • Középfeszültségű cellás rendszer
  • 3 Külső üzemanyagtartály a Western Global-tól
  • Tápkábelek

A három Kohler T2800 generátor (2800 kVA) Mitsubishi motorokkal van felszerelve, míg a B1250 generátorok (1250 kVA) Baudouin motorokkal működnek. Mind az öt generátor Leroy-Somer generátorokkal van ellátva és zajszigetelt konténerekben helyezték el őket. Az egész generátorrendszert hat szinkronizálási és megszakító automatizálási panelen keresztül szinkronizálják és védik. Az átalakító rendszer a 0,4 kV-ról 20 kV-ra történő átalakítást hat darab 1600 kVA-s és két darab 1250 kVA-s transzformátorral végzi. A cellás rendszer bonyolult, több elemet tartalmaz, amelyek mind egy 40 lábas konténerbe vannak beépítve.

A három Kohler T2800 generátor biztosítja a gyár teljes terhelését, míg a B1250 generátorok tartalékként vagy kiegészítő erőforrásként szolgálnak, ha a terhelés idővel növekszik.

A projektbe három 29 700 literes Western Global üzemanyagtartályt is beépítettek, hogy növeljék a generátorok autonómiáját. Ezek a tartályok kettős falúak, retenciós medencével, szivattyúkkal és kiegészítőkkel felszerelve.

Ahogy fentebb említettük, az egész megvalósítási folyamat körülbelül egy hónapot vett igénybe, beleértve a berendezések mozgatását, a helyszín előkészítését, a tápkábel-hálózat kialakítását, a világítótornyok telepítését, valamint a fogyóeszközök készletezését stb.

Tesztelés és működés

A rendszert úgy tervezték, hogy folyamatosan működhessen, illetve tartalékként szolgáljon, ha problémák merülnek fel a nemzeti villamosenergia-hálózattal. Ennek megfelelően végső tesztelést végeztek 48 órán keresztül, biztosítva a folyamatos működést az összes generátor váltakozó használatával, átlagosan 5 MW teljesítmény mellett.

Best Tools Company & Kohler

A Best Tools Company a Kohler kizárólagos forgalmazója Romániában és a szomszédos országokban, amely a neves gyártó teljes termékskáláját forgalmazza, a hordozható generátoroktól a nagy teljesítményű áramfejlesztő készletekig (1 – 4500 kVA). A cég 20 technikusból és mérnökből álló csapattal, valamint 10 beavatkozó járművel teljes körű megoldásokat nyújt, beleértve a generátorok forgalmazását és bérbeadását, telepítését, üzembe helyezését, karbantartását és beavatkozását bárhol Romániában és a szomszédos országokban.

A Kohler Company 1873-ban alakult az Egyesült Államokban. 1920-ban gyártotta az első modern generátort. Generátor szekciója azóta egyre hatékonyabbá vált, különösen a francia SDMO Industries felvásárlása után. Jelenleg a Kohler a világ harmadik legnagyobb generátor gyártója, amely valódi úttörő a területen.

Hozzászólás

Best Tools Vállalat © 2024. Minden jog fenntartva.

AxiomThemes © 2024. All Rights Reserved.